Луценко анонсувала вступ до БПП і НФ "шести-восьми позафракційних депутатів"

Луценко анонсувала вступ до БПП і НФ "шести-восьми позафракційних депутатів"

Фото: Reuters

За словами нардепа, існують попередні домовленості.

Нардеп Ірина Луценко повідомила, що фракції БПП і "Народного фронту" досягли попередніх домовленостей з низкою позафракційних депутатів про входження до фракції, передає "112 Україна".

За словами Луценко, домовлятися з позафракційними депутатами почали для того, щоб створити нову коаліцію на основі двох фракцій і не допустити перевиборів, яких, як запевняє нардеп, домагаються "Самопоміч", "Батьківщина" і "Радикальна партія".

"Зараз йдуть переговори з депутатами, які голосували разом зі старою коаліцією, які є позафракційними, але проявляють державну позицію і бажають взяти відповідальність на себе, розуміючи, що країну не можна кидати у вир нових виборів. Ці переговори підходять до завершення, на сьогоднішній день я знаю, що проведені переговори, та позитивного рішення домоглися від шести-восьми позафракційних депутатів", - розповіла Луценко.

Нардеп припускає, що вже на наступному пленарному тижні "ініціатива створення нової коаліції буде вирішена і коаліція буде створена". І, ймовірно, буде базуватися на БПП і НФ.

Нагадаємо, ЗМІ заявили, що фракції "Блок Петра Порошенко" і "Народний фронт" вирішили формувати коаліцію без участі "Батьківщини" і "Радикальної партії". Відповідальність за створення нової коаліції, за даними ЗМІ, покладено на народних депутатів Ігоря Кононенка та Сергія Березенка (обидва представляють в парламенті БПП), від "Народного фронту", близького до Арсенія Яценюка, Андрія Іванчука, а також на заступника голови Адміністрації президента Віталія Ковальчука, який може увійти до складу нового уряду.

При цьому, президент США Барак Обама заявив, що погоджує виділення 1 млрд дол кредитних коштів Україні тільки у разі створення в країні нової коаліції і уряду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація