Луценко наполягає на відставці Яценюка і кличе його на зустріч із коаліцією

Луценко наполягає на відставці Яценюка і кличе його на зустріч із коаліцією

Фото: УНІАН

Голова фракції "БПП" вважає, що прем'єр пов'язаний з олігархами. 

Лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк має добровільно піти у відставку.

"Я підтримую президента України у його зверненні. Коли прем'єр втрачає довіру, він має подавати у відставку. Зараз повинна прийти людина, яка може взяти на себе сміливість припинити співпрацю з олігархами і партійним бізнесом, при чому будь-якої партії", - цитує Луценка "Українська правда".

За словами голови фракції "БПП", Яценюк "останніми тижнями демонструє свою пов'язаність із олігархами, призначаючи в спостережні ради ключових економічних державних підприємств їхніх людей".

Юрій Луценко додав, що на нараді голів фракцій та груп зі спікером Ради запропонував провести зустріч прем'єра з коаліцією у понеділок, 14 березня.

Чим небезпечна для України парламентська криза

Чим небезпечна для України парламентська криза

16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Пізніше фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції. Після завершення вечірньої наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду до кінця поточного тижня.

Своєю чергою, лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд нездатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи.

При чьому на сайті Верховної Ради з'явилось повідомлення про реєстрацію двох проектів про скасування результатів голосування про недовіру Кабінету міністрів України і призначення повторного голосування. Фракція "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація