Луценко пообіцяв передавати Новинському до в'язниці книжки

Луценко пообіцяв передавати Новинському до в'язниці книжки

Фото: УНІАН

Депутат і генпрокурор посварилися на засіданні комітету ВР.

Народний депутат Вадим Новинський назвав ініціативу Генпрокуратури про позбавлення його недоторканності політичним шоу. На думку політика, навіть самий розгляд цього питання на комітеті з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради є виставою, повідомляє УНІАН.

У відповідь присутній на розгляді питання генеральний прокурор Юрій Луценко наголосив, що позбавлення депутата імунітету необхідне для проведення слідчих дій. І таке рішення, на думку керівника ГПУ, не завадить Новинському продовжувати політичну діяльність. "Навіть зняття депутатської недоторканності дає можливість говорити, читати і писати. І навіть у в'язниці можете говорити, читати і писати. Можу навіть рекомендувати список книг, які мені свого часу в тюрму не передавали, а я передам", - пообіцяв Луценко.

Як повідомлялося, Новинського підозрюють у "церковному перевороті", а саме — в пособництві президентові Віктору Януковичу в усуненні з київського престолу митрополита Володимира (Сабодана). За версією слідства, Новинський сприяв обмеженню волі правої руки Володимира — його секретаря Олександра Драбинка. Свідками у справі, зокрема, є президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко.

Разом із тим Українська православна церква Московського патріархату розповсюдила звернення до президента України, у якому заступаються за нардепа від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. Звернення підписане священим синодом та митрополитом Онуфрієм. У заяві зазначається, що відкриту щодо Новинського справу УПЦ МП вважає надуманою, оскільки "ні сам покійний Блаженніший владика, ні повноважні особи Української Православної Церкви ніколи не заявляли про наявність підстав для проведення такого розслідування, а оприлюднені матеріали розслідування вказують на відсутність у слідства розуміння внутрішнього життя Церкви".

Регламентний комітет Ради вирішує, чи сяде Новинський на 5 років до в’язниці

Регламентний комітет Ради вирішує, чи сяде Новинський на 5 років до в’язниці

Повʼязані теми:

Наступна публікація