Луценко пообіцяв підвищення зарплат у прокуратурі коштом Януковича

Луценко пообіцяв підвищення зарплат у прокуратурі коштом Януковича

Фото: УНІАН

У промові перед призначенням кандидат заявив про провал реформи системи державного обвинувачення.

В українській прокуратурі можуть бути підвищені зарплати. Це випливає зі змісту промови лідера парламентської фракції БПП Юрія Луценка перед голосуванням за призначення його генеральним прокурором України, повідомляє УНІАН.

Кандидат заявив про те, що попередні спроби реформувати систему зазнали поразки.

"Відносно місцевих прокуратур. На жаль, провал цієї реформи повинні розділити і попереднє керівництво Генпрокуратури, і ми, народні депутати, і я, зокрема ", - сказав Луценко.

І додав, що "ми не виділили достатні зарплати, щоб адвокати, або судді, або міліціонери зайшли на місця місцевих прокурорів".

Саме це, на його думку, є ключем до виправлення ситуації.

"Я буду просити про підвищення зарплат у прокуратурі. Але тільки після того, як прокуратура доведе суспільству, що вона діє наступально проти злочинності, особливо високопоставленої", - пообіцяв Луценко.

Також він висловив сподівання, що тепер правосуддя зможе належним чином покарати "банду Януковича" і "законно повернути його гроші в дохід держави".

"Звідти і підвищимо зарплати, а отже, і проведемо конкурси нових прокурорів на нових умовах", - підсумував Луценко.

Як уже повідомлялося, після виступу Верховна Рада голосами 264 народних обранців схвалила кандидатуру Луценка на посаду керівника ГПУ. Офіційний документ про призначення просто в сесійній залі підписав президент Петро Порошенко.

Україна сьогодні може отримати нового генпрокурора

Україна сьогодні може отримати нового генпрокурора

Повʼязані теми:

Наступна публікація