Луценко попередив Лукаш, щоб не раділа: її справу буде поновлено

Луценко попередив Лукаш, щоб не раділа: її справу буде поновлено

Олена Лукаш / Фото: УНІАН

Водночас він повідомив, що справу проти Шабуніна закриють, а проти Каська - направлять до НАБУ.

Генпрокуратура збирається відновити розслідування справи проти екс-міністра юстиції Олени Лукаш.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу.

"Щодо пані Лукаш, я б на її місці так швидко не радів. Ми маємо отримати остаточні документи однієї із державних установ і після цього справа буде відновлена і прийняте законне рішення", – цитує його Українська правда.

Однак очільник ГПУ не уточнив, про які документи йдеться. Він пояснив, що "слідство у прямому ефірі не проводять". Водночас він додав, що призупинення цього розслідування є тимчасовим заходом.

Також Луценко зауважив, що провадження щодо екс-заступника генпрокурора Віталія Каська передадуть у Національне антикорупційне бюро України, а щодо активіста Віталія Шабуніна - закриють.

"Я вважаю, що якщо Генпрокуратури є питання до свого заступника, то вони мають скеровуватися в Національне антикорупційне бюро. Власне, так і було зроблено моїм попередником. НАБУ перекваліфікувало статтю і віддало в поліцію, звідти воно знов добрело до Генпркуратури", – зазначив він.

"Я маю намір найближчим часом віддати справу щодо Каська в орган, незалежний від генпрокурора і його заступника, – Національне антикорупційне бюро", – сказав Луценко.

Він додав, що йдуть розслідування щодо ще півтора десятка працівників прокуратури – і коли будуть необхідні матеріали, їх також делегуватимуть НАБУ.

Для голови правління Центру протидії корупції й експерта "Реанімаційного пакету реформ" Віталія Шабуніна Луценко озвучив "дві гарні новини".

"Перше, мені доповіли, що в матеріалах щодо використання коштів американського гранту немає підстав для кримінального провадження, а отже воно буде закрито", – заявив він.

"І друга гарна новина: у Виноградарі Закарпатської області є вакансія на місцевого прокурора – і я пропонував би йому свою кипучу енергію і знання, як працювати в прокуратурі, (застосувати) на цій посаді. Конкурс буде оголошено під керівництвом пані Теличенко найближчим часом", – сказав генпрокурор.

Нагадаємо, також сьогодні Луценко представив свою команду: першим заступником Генерального прокурора України призначено Дмитра Сторожука. Водночас Петра Шкутяка призначено главою департаменту внутрішньої безпеки ГПУ. Валентину Теличенко призначено заступником генпрокурора з проведення реформи ГПУ. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація