Луценко повідомив про затримання шахраїв та натякнув на їхній зв'язок з Радикальною партією

Радикали вже спростували закиди Генпрокурора.

У Києві затримали двох осіб, які заробляли шахрайським методом – вимагали гроші за нібито сприяння у призначенні на посаду. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook генпрокурор України Юрій Луценко.

За повідомленням генпрокурора, з громадянина Гусєва вони стягнули 61 тисячу доларів за сприяння в призначенні на посаду начальника управління економіки та інвестицій Одеського порту. Потім намагались "розвести" Гусєва на 70 тисяч доларів за призначення його головним лісничим Київщини – саме під час передачі коштів затримали вказаних осіб. Луценко повідомив імена затриманих.

"Такий собі киянин Петровський разом з громадянином Ізраїлю Вайсбергом намалювали собі круті "ксіви", нашили мундири з генеральськими погонами, навішали орденів і заробляли непогані гроші на дурнях… Набір шахрайського реквізиту, виявленого при обшуку, вразив бувалих слідчих", - повідомив очільник ГПУ.

Також генпрокурор повідомив, що на місці одразу з'явився заступник голови фракції "Радикальної партії" Андрій Лозовий.

"Все стало ясно, коли під будинком громадянина Петровського з'явилася депутатська радикальна група підтримки. Фото головного радикала - сенсея по заробітках шляхом переодівання і шахрайства - завершило картину маслом. Скотиняки", - зазначив Луценко.

Лозовий вже відреагував на натяки генпрокурора, назвавши його риторику "пасквільною, сповненою особистих образ та домислів". Нардеп заявив, що не знає про те, що відбувалося, а приїхав через повідомлення про обшук Вайсберга, і напророчив міжнародний скандал.

"Дізнався про обшук у голови однієї з єврейських общин Києва Олега Вайсберга, якого давно знаю і щиро поважаю за волонтерство і допомогу політв'язням, і оскільки нікому не додзвонився, приїхав на місце подій розібратися. Слідчі мене не пустили. Тому так нічого і не дізнався крім того, що Олега ні у чому не підозрюють на відміну від його сина Ілана. Був очевидцем того, що не пустили адвокатів. Враховуючи, що Ілан Вайсберг - громадянин іншої держави, ця історія, вочевидь, закінчиться міжнародним скандалом", - написав Лозовий на своїй сторінці.

Нардеп наголосив, що фото з Ляшком є у багатьох людей в країні, а співробітники "Альфи" на місці пригоди "налякали французького бульдога".

Нагадаємо, нещодавно чоловіка, який вимагав гроші за нібито сприяння у призначенні, затримали у дворі біля Адміністрації президента. За попередніми даними, чоловік не є чиновником, а займався шахрайством.

Повʼязані теми:

Наступна публікація