Луценко пояснив, чому в Україні досі не можуть заочно судити Іванющенка

Луценко пояснив, чому в Україні досі не можуть заочно судити Іванющенка

Юрій Луценко / Фото: Право на владу

Він збирається активізувати слідство у його справах.

Генпрокуратура поки що не може розпочати заочне засудження бізнесмена Юрія Іванющенка через брак доказів.

Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко, передає Українська правда.

На запитання, що ГПУ збирається робити у справі Іванющенка, він відповів: "Активізувати слідство".

Раніше Луценко зазначав, що зібрати потрібні докази у "кіотській" справі Іванющенка заважає АТО: більшість шкіл, у яких компанії бізнесмена мали провести ремонт, розташовані на захопленій бойовиками частині Донбасу, тож слідчі просто фізично не можуть поїхати і провести там потрібні слідчі дії та експертизи.

Видання зазначає, що "Іванющенку приписують повернення інституту "смотрящих" – фактично паралельної системи державного управління. Для режиму Януковича – це був тіньовий міністр фінансів і економіки в одній особі, принаймні на початку його становлення".

Також журналісти нагадують, що проти Іванющенка в Україні розслідують дві справи: "Перша - історія з 2012 року, коли невідомі фірми-прокладки, підконтрольні Іванющенку, "виграли" тендер на утеплення шкіл і лікарень за рахунок "кіотських" коштів. Ціна питання – 1,7 мільярда гривень за курсом 2012 року. Ці гроші були виділені трьом фірмам, а от утеплення шкіл, заміна вікон та інші роботи проведені так і не були. Друга справа стосується акцій одеського ринку "7 кілометр".

7 червня, народний депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що Інтерпол зняв з міжнародного розшуку близького соратника екс-президента Віктора Януковича Юрія Іванющенка

Водночас, згідно із заявою МВС, Юрія Іванющенка не знімали з розшуку, а в базах Інтерполу змінили його статус на розшук з метою встановлення місця його перебування.

Також Лещенко повідомив, що бізнесмен подав на нього до суду, вимагаючи вибачення й спростування того, що його було названо "смотрящим" за державними підприємствами в часи Януковича.

Повʼязані теми:

Наступна публікація