Луценко пояснив, чому Януковича на суді допитували як свідка

Луценко пояснив, чому Януковича на суді допитували як свідка

Фото: ТСН.ua

 ГПУ не має права відкидати клопотання сторони захисту.

Екс-президента України Віктора Януковича допитували на суді як свідка, тому що сторона захисту "беркутівців" подала відповідне клопотання.

Про це ефірі ток-шоу "Право на владу" заявив генеральний прокурор Юрій Луценкою

"Закон говорить: в будь-якому судовому процесі сторона обвинувачення має право на заслуховування свідків захисту. Нажаль у підсудних, колишніх працівників "Беркуту", адвокати захищають не їх. Сторона захисту "беркутів" фактично є стороною захисту Януковича", - сказав Луценко.

За його словами, ГПУ не має права відкидати таке клопотання згідно з законом.

"Це буде порушення міжнародних угод, через які вирок може бути визнано недійсним у Європейському суді. Тому його в якості свідка допитувати можна", - запевнив Луценко.

Нагадаємо, 28 листопада, в приміщенні Святошинського суду на прямому зв'язку з ростовським судом, де зараз перебуває Віктор Янукович, генпрокурор Юрій Луценко оголосив підозру у держзраді екс-президенту.

Янукович під час відеодопиту заявив, що не пам'ятає своїх телефонних розмов з президентом РФ Володимиром Путіним під час подій в центрі Києва. Інформацію про свої перемовини порадив шукати на сайті президента України.

Хронологія допиту Януковича.

Луценко розповів, чому Януковичу дали слово у суді у якості свідка

Луценко розповів, чому Януковичу дали слово у суді у якості свідка

Повʼязані теми:

Наступна публікація