Луценко пояснив, хто займатиметься справою Януковича та його оточення

Луценко пояснив, хто займатиметься справою Януковича та його оточення

Фото: УНІАН

Генпрокурор розповів, чому вирішив створити нове управління.

Нове управління Генпрокуратури, яке займатиметься справою щодо екс-президента Віктора Януковича та його спільників, очолить підлеглий керівника департаменту спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка Дмитро Басов

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, пише УНІАН.

"Підлеглий Горбатюка, який уже півроку працює в нього начальником управління, тепер відокремлюється і стає самостійним начальником, і піде передбаченим законом шляхом заочного засудження, причому докази в судах будуть ті, які здобув Горбатюк та його команда за 2,5 роки", – повідомив він.

Луценко пояснив, що реорганізація департаменту, зокрема, виділення одного з управлінь була зумовлена "виключно небажанням пана Горбатюка передавати економічні справи щодо Арбузова, Клюєва, Азарова, Януковича-молодшого і т. д. за законом, передбаченим методом спеціального заочного засудження".

За словами глави ГПУ, начальник департаменту спецрозслідувань Сергій Горбатюк хоче розслідувати справи Євромайдану ще 2-3 роки.

"Я не можу собі уявити, що ці справи і далі – три, чотири, п'ять років – будуть лежати в департаменті спецрозслідувань. Це означає тільки одне - зняття санкцій з активів Януковича і його гоп-компанії та розвал всіх надій людей забрати багатство, присвоєне злочинним шляхом", - додав він.

Водночас у ГПУ повідомляли, що Сергій Горбатюк і надалі залишається керівником департаменту спецрозслідувань, до складу якого входять 56 співробітників і який продовжить розслідувати та передасть до суду справи щодо подій на Майдані.

Своєю чергою начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк запевняв, що передання справи утікача Віктора Януковича у розслідування новоствореному департаменту Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, може тільки зашкодити.

Нагадаємо, раніше генпрокурор України Юрій Луценко заявляв про те, що справу проти Віктора Януковича та його спільників у складі організованої групи можуть передати до суду до кінця року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація