Луценко пригрозив суддям КС "початком кінця" в разі скасування закону про люстрацію

Луценко пригрозив суддям КС "початком кінця" в разі скасування закону про люстрацію

Юрій Луценко / Фото: Право на владу

Він зазначив, що суд може піти проти волі народу.

Керівник ГПУ Юрій Луценко вважає неприпустимим скасування Закону "Про очищення влади".

Про це він заявив у Facebook.

"Люди, які фабрикували справи проти Євромайдану, ті, хто замішаний у переслідуванні опозиції часів Януковича, не мають морального права і не повинні мати юридичної можливості залишатись або відновлюватись на своїх посадах. Якщо Конституційний суд піде проти волі народу України – це стане початком кінця цього складу суддів", - зазначив Луценко.

"У випадку скасування закону про люстрацію я буду звертатись до народних депутатів партії, фракцію якої я очолював, з пропозицією прийняти новий закон "Про безумовне очищення влади". Причому в новому законі база тих, хто підлягає перевірці, має бути розширена, а критерії повинні стати ще більш жорсткими", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, раніше нардеп Єгор Соболєв повідомив, що Конституційний суд планує скасувати люстрацію посадовців, які працювали на керівних посадах за часів екс-президента Віктора Януковича. За його словами, це є платою Опозиційному блоку за їхнє голосування минулого тижня за запропоновані Петром Порошенком поправки до Конституції у частині правосуддя.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Люстрація від Зеленського
Наступна публікація