Луценко пригрозив відповідальністю сімом нардепам, які не подали е-декларацій

Луценко пригрозив відповідальністю сімом нардепам, які не подали е-декларацій

Фото: Право на владу

Найменше, що загрожує нардепам, - штраф.

Генпрокурор України Юрій Луценко заявляє, що на нардепів, які не відзвітували про свої статки, чекає відповідальність.

Якщо парламентарі заповнять декларацію найближчим часом, то відбудуться лише адмінштрафом. Якщо ігноруватимуть, то їм загрожуватиме кримінальна відповідальність.

"За умисне неподання е-декларації передбачено кримінальну відповідальність, а саме - від 150 до 240 год. громадських робіт, або ж позбавлення волі до 2 років з позбавленням права займати посади до 3 років", - заявив Луценко.

У НАЗК тим часом кажуть, що за несвоєчасно подану декларацію без поважних причин загрожує штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. А за несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку, або про суттєві зміни в майновому стані, також тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів.

Нагадаємо, з народних депутатів не подали вчасно декларації В'ячеслав Богуслаєв, Анатолій Гіршфельд, Ігор Шкіря, Юрій Шухевич, Марія Матіос та двоє нардепів-утікачів Олександр Онищенко та Сергій Клюєв. Щоправда декларація Гіршфельда з'явилась на сайті НАЗК 31 жовтня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація