Луценко прийшов до суду клопотатися про звільнення "Баті"

Генпрокурор наказав підлеглим просити про взяття на поруки замість позбавлення волі.

На засідання апеляційного суду щодо обрання запобіжного заходу командирові батальйону "Айдар" Валентину Лихоліту прийшов генеральний прокурор України Юрій Луценко. Про це повідомляє з місця подій кореспондент ТСН.

Розгляд скарги адвокатів на попереднє рішення про ув'язнення комбата "Баті" відбувається в режимі відеоконференції. В апеляційному суді працюють троє суддів. Інші учасники процесу підтримують зв'язок із заблокованого активістами Печерському районного суду столиці.

Луценко вже сказав представнику обвинувачення, щоби той клопотався про зміну запобіжного заходу з перебування під вартою на взяття на поруки. Разом із тим адвокати оголосили, що проситимуть звільнення Лихоліта під особисте зобов'язання.

Генпрокурор наказав підлеглому виконувати те, що він говорить. Під час засідання Луценко підказує прокуророві, що той має говорити. Сам офіційний представник обвинувачення пояснює це тим, що лише сьогодні приступив до справи. Він згоджується з тим, що підозрюваного можна звільнити під особисте зобов'язання.

Як уже повідомлялося, нардепи-захисники "Баті" кажуть, що їздили до Луценка та Матіоса, але даремно – перший у відрядженні другий на лікарняному. Захист готує апеляцію. Активісти кличуть киян зібратися в неділю на віче. Самі вони із суду не йдуть. Та обіцяють поїхати з питанням про звільнення "Баті" до президента Петра Порошенка.

Разом із тим Луценко вже заявив, що не згоден з мірою запобіжного заходу у вигляді арешту. "Я беру цю справу на особистий контроль. Зараз в дорозі я вивчав доступні мені матеріали, і вважаю, що слідство не вивчило всі обставини справи, і ситуацію, яка складалася тоді навколо батальйону "Айдар". У зв'язку з цим, як тільки буде призначено апеляційний суд – а саме від адвокатів залежить швидкість направлення апеляційної скарги, а від суддів апеляційного суду - призначення терміну цього засідання - я буду готовий до внесення змін щодо цієї справи", - повідомив генеральний прокурор.

Тим часом у Печерському районному суді Києва колишнього начальника штабу батальйону "Айдар" Лихоліта перевели в інший зал для розгляду апеляційної скарги на зміну запобіжного заходу. В ньому встановлений широкоформатний телевізор для проведення судового засідання за допомогою відеоконференції.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

Суд обрав запобіжний захід для комбата батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта

Суд обрав запобіжний захід для комбата батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта

Повʼязані теми:

Наступна публікація