Луценко розповів, коли фракції сформують коаліцію та назвуть прем'єра

Луценко розповів, коли фракції сформують коаліцію та назвуть прем'єра

Фото: УНІАН

Луценко заявив, що до складу коаліції із БПП та НФ будуть приймати позафракційних навіть після створення більшості

Нова коаліція у Верховній Раді може бути сформована вже сьогодні. Про це заявив лідер фракції БПП Юрій Луценко, пише "РБК".

Очільник президентської партії наголосив, що завершення формування більшості може відбутися під час засідання фракцій.

Поміж тим, Луценко також підкреслив, що в разі розгортання подій саме за таким сценарієм, то найближчими днями дві найбільші парламентські фракції зможуть назвати прізвище нового прем'єр-міністра.

"Думаю, що цей процес (формування коаліції, - ред.) буде завершено вже сьогодні під час засідання фракцій, найбільших, і завтра ми вже зможемо або в найближчі дні оголосити про те, що Конституційна норма про подання прізвища нового прем'єр-міністра коаліцією фракцій може бути виконана самостійно двома найбільшими фракціями парламенту", - сказав Луценко.

При цьому, лідер БПП заявив що політсили НФ та БПП готові приймати позафракційних нардепів до складу коаліції навіть посля завершення її формування.

Нагадаємо, наступного вівторка, 12 квітня, в Україні має з'явитися нова парламентська більшість - на двох. Коаліція, що формується на базі "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту", за різними джерелами, вже нараховує близько 230 депутатів. Цього цілком вистачає для призначення нового уряду. А вже далі, за конкретні закони, голосувати зможе ситуативна більшість.

При цьому, Адміністрація президента і керівництво Верховної Ради підготували ґрунт для розподілу головних посад у керівництві країни. Прем'єр-міністром призначать Володимира Гройсмана, спікером Ради – Андрія Парубія, а генпрокурором – Юрій Луценко.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація