Луценко у Гаазі обговорив можливість спільного розслідування злочинів проти Майдану

Луценко у Гаазі обговорив можливість спільного розслідування злочинів проти Майдану

Фото: Юрій Луценко /Facebook

Прокурор Міжнародного кримінального суду назвала цінною інформацію, наданою ГПУ.

У Гаазі відбулася зустріч делегації Генеральної прокуратури України на чолі з Юрієм Луценком і прокурором офісу Міжнародного кримінального суду Фатою Бенсуда.

Про це Луценко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Наша делегація обговорила перспективи спільного розслідування злочинів щодо учасників мирного протесту на Майдані, військових злочинів та злочинів проти людяності на Донбасі та в Криму як нерозривного ланцюгу злочинів державної мафії Януковича та його кремлівських покровителів", - написав голова ГПУ.

За словами Луценка, Фата Бенсуда підкреслила цінність інформації, наданої ГПУ, та заявила про значний прогрес у цій співпраці.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України готова до кінця року передати до суду справу про державну зраду Віктора Януковича та його перехід на бік ворога. Генпрокурор назвав чотири пріоритетних процеси, які незабаром почнуться в судах. Головний – це узурпація влади екс-президентом, доведення до зубожіння ЗСУ та втеча до Росії. Інший пріоритет – це економічні злочини Азарова, Клюєва, Клименка, Арбузова та Бойка. Прокуратура квапиться, бо банки зберігають свої архіви лише п'ять років. Інформацію за 2011 рік уже не всі надають. Окремою справою виділена приватизація "Укртелекому" через офшори. І четвертий епізод – тиск на релігійні конфесії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація