Луценко в Генпрокуратурі прийняв делегацію американських конгресменів

Генпрокурор сподівається на підтримку США у справі реформування правоохоронної системи України.

Генеральний прокурор Юрій Луценко провів зустріч з представниками Конгресу США. До Києва завітала делегація на чолі з головою комісії палати представників "Партнерство за демократію" Пітером Роскамом, повідомляє прес-служба ГПУ.

Луценко розповів гостям про основні цілі реформування органів прокуратури, кадрове оновлення відомства, передачу всіх функцій прокуратури щодо здійснення слідства новоствореним Національному антикорупційному бюро та Державному бюро розслідувань.

"Водночас ГПУ має довести до кінця старі справи. Головною з них є справа колишнього президента України Віктора Януковича", - підкреслив керівник Генпрокуратури.

Луценко наголосив на однакових підходах до розслідування злочинів, вчинених як колишніми, так і нинішніми представниками влади.

"Завдання – не покарати лише якомога більшу кількість колишніх високопосадовців, а навпаки – притягнути до відповідальності значну кількість організованих злочинних угруповань, що здійснюють розкрадання", - запевнив він.

Генеральний прокурор висловив надію на подальшу плідну співпрацю з омбудсменом і допомогу від американського Мін'юсту. Луценко наголосив, що влада та громадяни чекають від нього особисто конкретних результатів, тож його основною метою є формування довіри суспільства до органів прокуратури України.

Члени американської делегації висловили свою підтримку Україні та сподівання на подальше продовження діалогу. "Історія змінюється, бо її змінюють люди", - наголосив Пітер Роскам.

Він високо оцінив те, що Луценко взяв на себе таку значну відповідальність на новій посаді.

Напередодні Луценко підписав рішення про передачі справи, де фігурує у тому числі екс-президент Леонід Кучма, до Національного антикорупційного бюро. Також генеральний прокурор запевнив, що "діамантові прокурори" Олександр Корнієць та Володимир Шапакін не поновляться на своїх посадах.

Луценко зобов’язався протягом року передати в суд справи Януковича та його оточення

Луценко зобов’язався протягом року передати в суд справи Януковича та його оточення

Повʼязані теми:

Наступна публікація