Луценко вважає, що начальник поліції Києва Крищенко мав подати у відставку через трагедію в Княжичах

Луценко вважає, що начальник поліції Києва Крищенко мав подати у відставку через трагедію в Княжичах

Фото: УНІАН

Генпрокурор також заявив, що є запитання до заступників Крищенка. 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що плануванням операції із затримання банди в селищі Княжичі на Київщині, де у перестрілці загинуло п'ятеро поліцейських, займався начальник столичного главку поліції Андрій Крищенко.

На думку Луценка, Крищенко мав би написати заяву про відставку, передає УНІАН.

"Цю операцію спланував начальник столичного главку пан Крищенко. Він особисто підписав її проведення, а керував на місці цією операцією його заступник. Думаю, що пан Крищенко давно би мав написати заяву про відставку", - сказав генпрокурор.

Окрім того, є запитання до заступників Крищенка, які безпосередньо керували операцією на місці.

"Щодо них буде питання у кримінальному провадженні. Більше того, будемо вивчати, де вони перебували, що робили, оскільки є інформація, що вони знаходились в ресторані", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, 4 грудня під Києвом загинуло п'ятеро поліцейських внаслідок перестрілки між бійцями КОРДу, копами-розвідниками й співробітниками Державної служби охорони. Керівництво Міністерства внутрішніх справ України призначило службове розслідування щодо інциденту. Також прокуратура встановлюватиме причини та обставини стрілянини.

За словами нардепа та радника глави МВС Антона Геращенка, родини правоохоронців, які загинули під час перестрілки у селі Княжичі під Києвом, отримають близько 700 тисяч гривень. Затриманим за підозрою в участі у стрільбі винесли запобіжні заходи. Учасники цієї банди восени вчинили зухвале пограбування у підроблених формах СБУ.

Розслідування трагедії у Княжичах: під слідством перебувають вісім грабіжників

Розслідування трагедії у Княжичах: під слідством перебувають вісім грабіжників

Повʼязані теми:

Наступна публікація