Луценко взявся за суддів, які затягували справу Юри Єнакієвського

Луценко взявся за суддів, які затягували справу Юри Єнакієвського

Юрій Луценко / Фото: УНІАН

У ГПУ наголосили, що дії суддів призвели до припинення міжнародного розшуку соратника Януковича.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко подав заяви до Вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності двох суддів Печерського районного суду, які розглядали справу одіозного бізнесмена Юрія Іванющенка.

Згідно з повідомленням прес-служби ГПУ, вони допустили "неналежну процесуальну поведінку під час розгляду клопотань слідчого про надання дозволу на затримання підозрюваного Юрія Іванющенка".

"Так, слідчими суддями у порушення положень кримінального процесуального законодавства України майже два місяці не приймались рішення за клопотаннями слідчого про надання дозволу на затримання підозрюваного, які підлягають негайному розгляду", - наголосили в Генпрокуратурі.

Наголошується, що безпідставне затягування суддями розгляду клопотань спричинило неотримання вчасно дозволу на затримання підозрюваного Юрія Іванющенка і припинення його міжнародного розшуку, що унеможливлює затримання та арешт розшукуваної особи з наступною її екстрадицією.

7 червня народний депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що Інтерпол зняв з міжнародного розшуку близького соратника екс-президента Віктора Януковича Юрія Іванющенка

Водночас, згідно із заявою МВС, Юрія Іванющенка не знімали з розшуку, а в базах Інтерполу змінили його статус на розшук з метою встановлення місця його перебування.

Також Лещенко повідомив, що бізнесмен подав на нього до суду, вимагаючи вибачення й спростування того, що його було названо "смотрящим" за державними підприємствами в часи Януковича.

9 червня стало відомо, що Генпрокуратура оскаржила рішення суду, через яке було закрите кримінальне провадження щодо соратника Януковича.

Повʼязані теми:

Наступна публікація