Луценко заявив про активізацію старих кримінальних справ проти Черновецького-старшого

Луценко заявив про активізацію старих кримінальних справ проти Черновецького-старшого

Фото: Сайт Леоніда Черновецького

Закриті справи можуть заново відкрити.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про декілька "старих" справ проти колишнього мера Києва Леоніда Черновецького.

За його словами, ці справи в основному закриті, але зараз вони активізуються, передає у Facebook речниця генпрокурора Лариса Сарган.

"В наступний понеділок я заслухаю службовий рапорт новопризначеного прокурора міста Києва про стан старих, як здавалося, забутих справ. Сподіваюся, що не лише іспанська, але й українська феміда скаже своє слово", - сказав Луценко.

Нагадаємо, під час спецоперації із боротьби з фінансовими злочинами було заарештовано 11 осіб, серед яких Степан Черновецький і власник закладу - бізнесмен вірменського походження Арман Маїлян.

Як повідомили у поліції, підозрювані використовували ресторан, відкритий 2014 року, для відмивання коштів. Йдеться про махінації на суму в мінімум 10 мільйонів євро, які були інвестовані в нерухомість. Також було встановлено зв'язок із компаніями, розташованими на Кіпрі та Віргінських островах. Згодом були опубліковані фотографії затримання співробітниками поліції Степана. На них його супроводжують в наручниках до автомобіля поліції. Таким чином, інформація від Леоніда Черновецького, який напередодні вимагав публічного вибачення за недостовірну заяву, не відповідає дійсності.

Іспанський суд не захотів відпускати сина Черновецького

Іспанський суд не захотів відпускати сина Черновецького

Повʼязані теми:

Наступна публікація