Луценко заявив про "кришування" Новинського з боку політиків

Луценко заявив про "кришування" Новинського з боку політиків

Фото: УНІАН

Генпрокурор відмовився називати конкретних політиків.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про "кришування" у справі депутата Вадима Новинського.

Про це він заявив "Українській правді".

"Я взагалі вважаю "кришування" неприпустимим, а у справі Януковича – ще більше", – сказав Луценко.

В той же час він не захотів називати політичні сили чи людей, які, на його думку "кришують" Новинського.

Однак за інформацією видання, отриманої від співрозмовників у фракціях коаліції, рішення про те, щоб комітет не ухвалив висновок щодо подання Луценка приймалось лідерами двох політсил: БПП і "Народного фронту". В той же час у середу, 16 листопада, в ході перерви в роботі регламентного комітету глава комітету Павло Пинзеник та секретар Дмитро Лубінець кілька разів із різними папірцями заходили і виходили із кабінету, де на рішення комітету чекав генпрокурор Луценко.

Нагадаємо, у коментарі журналістам генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що народні депутати шукають причини, щоб не ухвалювати рішення про зняття недоторканності з депутата Вадима Новинського. "Депутати бояться казати "так" і бояться казати "ні", і роблять так, щоби перепихнути цю проблему на мене, підштовхуючи мене – або поруш КПК (Кримінальний процесуальний кодекс), або не отримаєш відповіді", - сказав він.

Вадим Новинський проходить у справі про незаконне позбавлення волі помічника нині вже покійного митрополита УПЦ МП Володимира - Олександра Драбинка. За версією слідства, Новинський був співорганізатором викрадення для зміни керівництва Української православної церкви Московського патріархату 2013-го року.

У ВР відклали розгляд питання щодо зняття недоторканності з Новинського

У ВР відклали розгляд питання щодо зняття недоторканності з Новинського

Повʼязані теми:

Наступна публікація