Луценко звільнятиме прокурорів, які приватизували більше однієї службової квартири

Луценко звільнятиме прокурорів, які приватизували більше однієї службової квартири

Фото: Право на владу

Очільникам прокуратур буде заборонено приватизовувати службове майно.

Керівникам усіх прокуратур України буде заборонено приватизовувати надане їм службове житло.

Таку заяву під час брифінгу в Херсонській області зробив генеральний прокурор України Юрій Луценко,  повідомляє "Укрінформ".

"Хочу видати наказ про заборону приватизації службового житла принаймні керівникам усіх прокуратур України. Можливо, рядові працівники після 20-літнього стажу і заслужили на приватизацію, але керівникам це буде заборонено", - наголосив генпрокурор.

За його словами, всі прокурори, "хто зловживав правом на приватизацію, тобто приватизував більше, ніж одну службову квартиру, думаю, що будуть позбавлені права бути прокурором".

Нагадаємо, що генпрокурор Юрій Луценко видав наказ про проходження перевірки на доброчесність усіх прокурорів регіональних та місцевих прокуратур. "… прокурори заповнять декларацію про доброчесність, яка разом з декларацією про майновий стан буде оприлюднена на сайті Генпрокуратури. Після цього кожен громадянин зможе перевірити правдивість викладених там даних", - сказав Луценко. Він закликав українців надавати факти зловживань та корупції. Найактивніші представники громадськості, які нададуть перевірену інформацію будуть запрошені до роботи у громадських радах обласної прокуратури.

Повʼязані теми:

Наступна публікація