Лутковська відвідала Корбана у лікарні і обдумує, як реагувати на ситуацію з СБУ

Адвокат лідера УКРОПу прогнозує його викрадення з боку силовиків.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська відвідала лідера партії УКРОП Геннадія Корбана у лікарні інституту Амосова, де до нього у палату увірвалися співробітники СБУ через кілька хвилин після переведення з реанімації.

"Ми спілкувалися близько години. Є принцип конфіденційності спілкування з уповноваженим - я не можу розказати, про що ми говорили. Він розповів ситуацію, власне, зараз обдумую, як реагувати", - розповіла Лутковська про результати зустрічі кореспонденту ТСН Валерії Ковалінській.

Адвокат Корбана Окасана Томчук, коментуючи вручення повістки лідеру УКРОПу, зазначила, що СБУ зробила це не по закону.

"Я не можу це назвати повісткою. Тому що це є повістка слідчого, яка викликає пана Корбана в суд. Така форма сповіщення про судове засідання чинним Кодексом не передбачена. Відповідний виклик має здійснити суд", - сказала Томчук.

Адвокат зазначила, що у палату до Корбана буквально вдерлися близько 20 людей, ймовірно співробітники СБУ. Вони відштовхнули охорону і почали зачитувати клопотання. При цьому лідера партії УКРОП лише за сім хвилин до цього перевели з реанімації.

"Я з великою долею імовірності можу сказати, що напевне завтра буде організовано якийсь або привід, або просто викрадення з лікарні пана Корбана, бо ми розуміємо, що є замовлення на зміну запобіжного заходу. Я особисто пов'язую це з початком компанії на 27 окрузі", - каже Оксана Томчук.

Сам Геннадій Корбан сказав, що не спить вже другу добу.

"Першу добу мене везли начебто на якусь експертизу, примусову, хоча я не відмовлявся від неї. Другу добу не сплю я... Мені нещодавно зробили операцію, нещодавно привезли з реанімації. І ось я не сплю зараз, тому що зараз якісь крапельниці, потім о 5 ранку здаватиму аналізи. У мене зараз високий тиск, я щойно з реанімації", - каже лідер УКРОПу.

Корбан зазначив, що лікарі поставили йому на серце два стенти. "В одному місці у мене проходимість була 5%, в іншому — більше 70%. Лікар сказав, що потрібно госпіталізувати і проводити операцію. Але я не розумію, чи я госпіталізований", - сказав лідер УКРОПу.

Геннадію Корбану зробили коронарографію

Геннадію Корбану зробили коронарографію

Нагадаємо, 31 жовтня у Дніпропетровську СБУ затримала лідера "УКРОПу" Геннадія Корбана. Крім того, правоохоронці провели обшуки в офісах партії і помешканнях членів політсили, в тому числі і її лідера.

СБУ та ГПУ у спільній заяві повідомили, що "вивчають причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією". Нібито СБУ викрила розтрати грошей благочинного фонду, який збирав допомогу для бійців АТО. І це СБУ називає лише одним з епізодів обвинувачення. 

6 листопада Печерський суд обрав для Корбана запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 2 місяці цілодобово - до 31 грудня 2015 року. Генпрокуратура оскаржила його, а 17 листопада апеляційний суд переніс засідання щодо запобіжного заходу лідеру УКРОПу на 1 грудня.  Корбана залишили під домашнім арештом до кінця року.

Увечері 24 грудня в квартиру до лідера партії УКРОП Геннадія Корбана увірвалися озброєні спецназівці і вивезли його в невідомому напрямку.

Пізніше стало відомо, що Корбан був доставленний в Київ співробітниками СБУ. У Генпрокуратурі повідомили про сумніви і підозри, що політик дійсно має проблеми зі здоров'ям, адже його обстежували у дніпропетровській клініці, якою він нібито володіє через афілійованих осіб.

Наступне засідання суду у справі лідера УКРОПу призначене на суботу, 26 грудня о 9:00.

Повʼязані теми:

Наступна публікація