Ляшко під оплески Ради погодився увійти до нової коаліції

Ляшко під оплески Ради погодився увійти до нової коаліції

Фото: Право на владу

Ляшко не хоче повторення помилок із історії України.

Лідер фракції "Радикальної партії" у Верховній Раді України Олег Ляшко заявив про можливе входження до коаліції на основі нового плану дій.

Про це він оголосив з парламентської трибуни. 

"Ми пропонуємо план дій. Ми готові брати участь у формуванні нової коаліції, у новій програмі дій, у формуванні нового уряду, який здатний вивести країну з прірви. Ми готові брати на себе відповідальність за долю країни. Ось моя рука всім, хто дбає про країни", - заявив політик.

Ляшко пояснив своє рішення помилками політиків у минулому, які допускали чвари між собою, наслідком чого була втрата незалежності держави перед зовнішньою загрозою.

Напередодні, 17 лютого, фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції, яка не змогла відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. Після завершення наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду до кінця поточного тижня. 

Своєю чергою, лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністраЗа його словами, уряд нездатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація