Ляшко проігнорував 20 викликів на допит у справі Клюєва – ГПУ

Ляшко проігнорував 20 викликів на допит у справі Клюєва – ГПУ

Фото: УНІАН

Лідер радикалів заявляв, що йому пропонували 50 млн доларів за те, щоб він не голосував за арешт Клюєва. 

Народний депутат і лідер фракції "Радикальна партія" Олег Ляшко проігнорував уже 20 повісток провиклик на допит до Генеральної прокуратури України у справі нардепа-втікача Сергія Клюєва.

Про це йдеться у повідомлення прес-служби ГПУ.

Ляшка викликають на допит у якості свідка через його заяву про те, що йому та членам його фракції пропонували хабар у 50 млн доларів, щоб вони не підтримали подання ГПУ до Верховної Ради про притягнення Клюєва до кримінальної відповідальності. Цю заяву Ляшко зробив ще у травні 2015 року.

"До цього часу, незважаючи на направлені на адресу Ляшка 20 повісток про виклик для допиту як свідка у кримінальному провадженні, вказані повістки ним проігноровано і про причини неявки до органу досудового розслідування не повідомлено", - йдеться у повідомленні ГПУ.

У Генпрокуратурі зазначають, що оскільки Ляшко у своїй заяві сказав про те, що хабар пропонували членам його фракції, то на допит викликано усіх членів "Радикальної партії" у парламенті.

Рада дала згоду на арешт Сергія Клюєва

Рада дала згоду на арешт Сергія Клюєва

Як відомо, Верховна Рада позбавила Сергія Клюєва недоторканності 3 червня, після цього він намагався вилетіти до Австрії, не з'явився на допиті у ГПУ і зник – його місцезнаходження наразі невідоме.

Лише 16 червня Генпрокурор направив до ВР подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа.

Йому закидають кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 209 (вчинення правочинів з майном в особливо великих розмірах, одержаних внаслідок суспільно небезпечного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, а також вчинення дій, спрямованих на приховування та маскування незаконного походження такого майна, прав на таке майно) та ч. 5 ст. 369 (надання службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду та в інтересах третіх осіб дій з використанням наданого їй службового становища).

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація