Ляшко заявив про вихід "Радикальної партії" з переговорів щодо нової коаліції та уряду

Ляшко заявив про вихід "Радикальної партії" з переговорів щодо нової коаліції та уряду

"Радикальна партія" виходить із переговорного процесу з фракціями коаліції / Фото: Право на владу

За його словами, розмова зводилася до "банального поділу посад".

"Радикальна партія" виходить із переговорного процесу з фракціями коаліції через відмову влади сформувати нову коаліцію та уряд.

Про це повідомив у Facebook голова фракції Олег Ляшко.

"Фракції коаліції відмовили у врахуванні пропозицій Радикальної партії щодо формування нової Коаліційної угоди та, на її основі, нового професійного уряду. Робочі групи із залученням уповноважених представників РПЛ не проводились, офіційної відповіді на відкрите звернення Радикальної партії до Президента, прем'єр-міністра та спікера парламенту не надійшло. Замість обговорення програмових засад діяльності нової коаліції та уряду нам наполегливо пропонували звести розмову до банального поділу посад", - зазначив він, додавши, що саме тому "Радикальна партія" заявляє про вихід із переговорного процесу

"Ми не збираємося покривати імітацію реформ, кругову поруку і корупцію у владі та консервацію вкрай помилкової політики, яка загрожує Україні національною катастрофою", - зазначив Ляшко.

Він назвав принципові пропозиції для формування у парламенті нової коаліції від Радикальної партії – "відмова від особливого статусу Донбасу, мораторій на продаж с/г земель, непідвищення пенсійного віку, повне перезавантаження судової системи, відставки генпрокурора і голови Нацбанку, реалізація запропонованого Радикальною партією антикризового економічного плану – перехід від політики виживання до політики модернізації і розвитку країни".

"Наголошую, що усю повноту відповідальності за відсутність реальних реформ, за зростання боргової залежності України, за знецінення гривні, за руйнування вітчизняної промисловості та сільського господарства, за знищення системи соціального захисту, що призводить до подальшого падіння життєвого рівня громадян, несе нинішня парламентська коаліція, прем'єр-міністр і Президент", - додав нардеп.

Радикальна партія виходить із переговорного процесу у зв'язку з відмовою влади сформувати нову коаліцію та урядФракції...

Posted by Олег Ляшко on Monday, February 8, 2016

Нагадаємо, раніше фракція "БПП" порушила питання зміни уряду й ухвалила своїх кандидатів на посади у Кабінеті міністрів.

Минулого тижня розгорівся урядовий скандал навколо заяви міністра економіки Айвараса Абромавичуса про відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду.

Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра.

Слідом за главою відомства Айварасом Абромавичусом у відставку пішли і його заступники - Максим Нефьодов, Юлія Ковалів, Юлія Клименко. Також залишила пост Торгового представника України Наталія Микольська.

Своєю чергою, фракції "Батьківщини" та "Самопомочі" раніше заявили, що відмовились працювати з чинним урядом Арсенія Яценюка.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація