Маккейн розповів, як вгамувати агресію Путіна і зупинити війну в Україні

Маккейн розповів, як вгамувати агресію Путіна і зупинити війну в Україні

Маккейн розповів, як зупинити війну в Україні. / Фото: УНІАН

Американський конгресмен розповів, як потрібно діяти, щоб виграти війну, розв'язану Путіним.

Конгресмен і колишній військовий, один із найбільших лобістів України у Вашингтоні Джон Маккейн розповів про план, який має зупинити війну в Україні. Також в інтерв'ю ТСН.Тижню конгресмен розповів, що може приборкати Путіна.

Найперше, за словами Маккейна, українцям потрібно надати зброю, якою вони могли б себе захистити від російської агресії.

"Для того, щоби виграти цю війну, слід надати українцям зброю, щоби вони могли захистити себе. І це змусить Росію та росіян платити доволі конкретну і високу ціну. Так уже було, коли росіяни вторглися до Афганістану. І рано чи пізно доведеться платити подвійну ціну за такі речі", - говорить він.

"Це злочин - не надати українській армії зброю, якою вони мали б захистити себе. Це - частина історії ганьби - і Сполучених Штатів, і президента США, який відмовляється допомогти людям, що б'ються за свої життя", - наголосив Маккейн.

Водночас, американський конгресмен вважає, що санкції недостатньо ефективні для того, щоб зупинити Путіна і його агресію. Тим паче, за його словами, Європа дуже залежить від Росії, тому там не в захваті від продовження санкцій.

Сенатор Джон Маккейн ексклюзивно розповів ТСН-Тижню, коли закінчиться війна

Сенатор Джон Маккейн ексклюзивно розповів ТСН-Тижню, коли закінчиться війна

"Санкції до певної міри ефективні, але ми маємо розуміти - популярність Путіна в Росії неймовірно висока. Я думаю, що ціна на нафту, завдяки Саудівській Аравії, поки що мала найбільший вплив на російську економіку. Набагато більше, ніж санкції. І це доволі зрозуміло, бо Європа залежна від російських енергоносіїв, і європейський бізнес насправді не в захваті від посилення санкцій і це справді ганебно", - наголосив Маккейн.

Водночас, на питання журналіста "як зупинити Путіна", конгресмен відповів фразою Рональда Рейгана: "Мир через силу".

"Ми демонструємо свою силу, ми допомагаємо Україні захищати себе, ми пересуваємо сили НАТО в бік країн, які розташовані поблизу - Польща, Румунія, країни Балтії та інших. І ось тут ми даємо дуже чітко зрозуміти Володимиру Путіну - ціна, яку він платитиме за агресію, буде вищою за ті цілі, які він собі ставив", - підкреслив Маккейн.

"Володимир Путін має розуміти, хто він є. Він - старий КДБшний апаратник, який, за його ж власними словами, хоче відновити російську імперію. І він вбачає в Україні ключовий елемент, по-перше, тому що Росія починалася в Києві", - додав політик.

Повʼязані теми:

Наступна публікація