Маккейн заявив, що в Європі шукають шляхи скасування санкцій проти РФ

Маккейн заявив, що в Європі шукають шляхи скасування санкцій проти РФ

Коментуючи санкції, які на нього наклала Росія, сенатор заявив, що розглядає їх як «знак пошани» / Фото: Офіс президента України

Політик підкреслив, що остаточне рішення щодо зняття санкцій буде залежати від американського лідерства.

Американський сенатор Джон Маккейн вважає, що ряд європейських країн шукають шляхи, щоб скасувати економічні санкції проти Росії.

"Я думаю, що, безумовно, є багато розмов серед європейців про скасування санкцій. Є багато країн, які шукають покажчик "вихід", — сказав він.

"Я чув протягом декількох місяців, що існує величезний тиск у багатьох країнах, особливо в Німеччині, який спрямований на скасування санкцій", — додав сенатор.

Маккейн підкреслив, що остаточне рішення щодо зняття санкцій "певною мірою буде залежати від американського лідерства".

"Я вважаю важливим те, що ми продовжуємо відправляти це послання — якщо ви як і раніше будете погано себе вести, ми будемо продовжувати вводити санкції", — сказав Маккейн.

Коментуючи санкції, які на нього наклала Росія, сенатор заявив, що розглядає їх як "знак пошани".

Нагадаємо, раніше міністр економіки Франції Емманюель Макрон під час свого візиту до Москви заявив, що у французькому уряді сподіваються, що міжнародні санкції, введені щодо Росії за її роль у подіях на Сході України, можна буде зняти вже влітку цього року. Санкції з РФ можуть зняти, якщо Росія буде дотримуватися Мінських домовленостей.

Нагадаємо, в грудні 2015 року ЄС на півроку продовжили санкції проти Росії, а США занесли в "чорні" списки більш ніж три десятки політиків і бізнесменів, пов'язаних з війною на Сході України, анексією Криму і Віктором Януковичем.

У новий "чорний список", опубликованный 22 грудня американським Мінфіном, увійшли, зокрема, "Яндекс.Гроші", "Масандра" та Ялтинська кіностудія. Крім того, у переліку опинилися українська "дочка" Сбербанку, "Галс Девелопмент", "Оборонпром" і ряд інших військово-промислових компаній. У списку санкцій також "ВТБ 24" і ряд дочірніх підприємств ВТБ.

Меркель вважає, що без миру на Донбасі санкції з Росії знімати не можна

Меркель вважає, що без миру на Донбасі санкції з Росії знімати не можна

Повʼязані теми:

Наступна публікація