Мартиненко знову проігнорував виклик на допит до НАБУ - ЗМІ

Мартиненко знову проігнорував виклик на допит до НАБУ - ЗМІ

Фото: УНІАН

Екс-нардеп вдруге не прийшов на допит.

Сьогодні, 11 січня, екс-нардеп Микола Мартиненко знову не з'явився на допит до Національного антикорупційного бюро.

Як пише Українська правда, посилаючись на джерела в НАБУ, сьогодні Мартиненка там чекали для допиту.

Національне антикорупційне бюро  викликало на допит Мартиненка 29 грудня.  Тоді адвокат колишнього депутата повідомив, що Мартиненко хворіє.

Зазначимо, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань факти одержання хабарів при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського акціонерного товариства "Skoda JS".

Йдеться про звинувачення у хабарництві на адресу колишнього народного депутата від фракції "Народний фронт" Миколи Мартиненка. Зокрема, відомості до ЄРДР внесено 11 грудня цього року і розпочато розслідування.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила рішення Мартиненка про складання депутатського мандату після гучних звинувачень в одержанні хабаря в розмірі 30 млн швейцарських франків.

Раніше прокуратура Швейцарії підтвердила інформацію про кримінальне розслідування у справі. За словами прес-секретаря генпрокурора Швейцарії Анне Вегелін, запити про надання правової допомоги були направлені до України та Чехії.

Журналісти швейцарської газети SonntagsZeitung з'ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. Там керівництво фінустанови помітило підозрілі транзакції та поскаржилося правоохоронцям.

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація