Масштабна приватизація та розвиток туризму: про що Порошенко говорив з президентом Ізраїлю

Глави держав обговорили укладання угоди про вільну торгівлю, яка має стати взаємовигідним антикризовим кроком.

Сьогодні, 27 вересня, відбулася офіційна церемонія зустрічі президента України Петра Порошенка та президента Ізраїлю Реувена Рівліна, який перебуває в Україні з державним візитом.

Глави держав обговорили широке коло питань – від участі ізраїльських інвесторів в приватизації українських підприємств до укладання угоди про вільну торгівлю, яка має стати взаємовигідним антикризовим кроком.

Порошенко запропонував ізраїльським інвесторам взяти участь в масштабній приватизації, яка відбуватиметься в Україні в 2016-2017 роках.

"Я запропонував нашим ізраїльським партнерам, інвесторам взяти участь в масштабній приватизації, яка буде відбуватися в Україні в 2016-2017 роках, і ми почули дійсно високу зацікавленість в цьому напрямку", - заявив глава України.

Також президент України домовився з Реувеном Рівліним провести чергове засідання спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі і економічного співробітництва.

На спільній прес-конференції Порошенко наголосив, що очікує на прогрес у лібералізації авіасполучення з Ізраїлем, та додав, що за час існування безвізового режиму між Ізраїлем та Україною пасажиропотік між країнами збільшився в 10 разів.

"За час існування безвізового режиму кількість українців, які відвідали Ізраїль та ізраїльтян, які відвідали Україну, збільшилась в 10 разів. Це сприяє кращому ставленню один до одного та збільшенню контактів між людьми", - додав президент.

Також на зустрічі Петро Порошенко зазначив, що Україна зацікавлена у досвіді Ізраїлю в розвитку зрошувального землеробства.

"Ми домовилися про практичне започаткування співпраці в науково-технічній галузі, розвитку туризму, співпраці в аграрній сфері. Особливо українців на півдні цікавить унікальний досвід ізраїльтян в зрошувальному землеробстві. І я впевнений у тому, що це дуже швидко принесе свої плоди", - розповів глава держави.

Президенти двох держав обговорювали й ситуацію щодо окупованого Криму.

"Ми впевнені в тому, що особливу увагу зараз треба приділити обговоренню безпекових викликів, які постали перед Україною у зв'язку з агресією РФ. Ми підтвердили спільність наших позицій в частині підтримки Ізраїлем суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України і необхідності повного виконання Мінських домовленостей", - додав він.

"Ми розраховуємо на послідовну підтримку наших ізраїльських партнерів і в питанні деокупації Криму, і в питанні територіальної цілісності України", - наголосив Порошенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація