Матір Онищенка фігурує у справі проти нього - ЗМІ

Матір Онищенка фігурує у справі проти нього - ЗМІ

Фото: УНІАН

Справа розслідується за чотирма статтями.

Серед співучасників злочинів, у яких звинувачується депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко, фігурують ще 20 людей.

Про це йдеться у тексті подання до парламенту про арешт Онищенка, - пише "Українська правда".

Серед фігурантів - матір Онищенка - Інесса Петрівна Кадирова.

Ця справа розслідується за чотирма статтями, Кримінального кодексу, а саме: ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 (Вчинення злочину злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво).

Нагадаємо, що у середу протягом дня в Києві тривав обшук приміщень народного депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка. У підсумку слідчі Антикорупційного бюро та антикорупційної прокуратури сформували подання на зняття з політика недоторканності та притягненні його до відповідальності.

Онищенка підозрюють у привласненні державного майна. У справі фігурує сума в 3 млрд гривень. Уже проведено 37 обшуків у Львові, Дніпропетровську та Києві. Вилучено півмільйона доларів. Що саме знайшли в приймальні Онищенка – наразі не повідомляють.

Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив про те, що Онищенка звинувачують в організації схем у компанії "Укргазвидобування", якими завдано значних збитків державі. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення

Раніше ЗМІ писали, що керівництво компаній "Цефей" і "Карпатнадраінвест", співвласником якої є депутат з "Волі народу" Олександр Онищенко, може бути причетним до заволодіння держкоштами "Укргазвидобування"

У НАБУ стверджували, що окремі особи, включно із неназваними нардепами,  використовуючи схему спільної діяльності приватних підприємств з "Укргазвибодуванням" протягом 2014 року реалізовували природний газ через фірми-прокладки за заниженими цінами, в результаті держава недоотримала прибуток - 1 млрд грн

З нардепа Олександра Онищенка можуть зняти недоторканність та арештувати

З нардепа Олександра Онищенка можуть зняти недоторканність та арештувати

Повʼязані теми:

Наступна публікація