Мер Бучі заявив, що справу проти нього замовили народні депутати

Мер Бучі заявив, що справу проти нього замовили народні депутати

Фото: УНІАН

Ірпенський мер також не сприймає звинувачення і не збирається повертатися в Україну, доки не матиме гарантій прозорості справи.

Правоохоронці підозрюють мера Ірпеня Володимира Карплюка і мера Бучі Анатолія Федорука у незаконній забудові лісів. Самі ж мери, які є кумами, відкидають будь-які звинувачення, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Так, Карпюк, місце перебування якого наразі невідоме, назвав їх політичними і вимагає гарантій прозорого розслідування своєї справи.

"Я ще, як ви висловлюєтеся, незрозуміло де, тому що для мене ще незрозумілі подальші дії працівників правоохоронних органів, тому що я не отримав жодної відповіді на свою пропозицію розглядати питання публічно", - зявив ірпенський мер Карплюк телефоном.

Його бучанський колега також вважає слідчі дії замовними. "На цю площу ми маємо всю належну містобудівну документацію – генеральний план, який пройшов усі належні експертизи. Тож посилання на те, що Бучанська міськрада у неправовий спосіб розглядає питання в своїх межах відповідно до генерального плану - це є не що інше, як певні якісь заказушні речі, якась спекуляція. Мені прикро, що це роблять народні депутати", - заявив Федорук, не уточнивши прізвищ.

Два мітинги: чому думки жителів Бучі й Ірпеня щодо звинувачень мерів розділились

Два мітинги: чому думки жителів Бучі й Ірпеня щодо звинувачень мерів розділились

Нагадаємо, що раніше Карплюк передав журналістам пакет документів з доказами, що слідчі ГПУ не мають проти нього кримінального провадження.

Як повідомлялося, в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи ГПУ, СБУ та МВС провели обшуки за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня, а також ще за 31 адресою.

Генпрокурор Луценко зазначив, що після того, як ГПУ після революції через суд повернула ці землі в держвласність, ділки почали її ділити по-новому.

Мер Ірпеня Володимир Карплюк заявив, що обшуки - це помста, спровокована виграшем на виборах в Коцюбинському.

За результатами обшуків ГПУ запевнила, що було вилучено чимало документів, які підтверджують незаконні дії мерів. А також заспокоїла власників квартир, побудованих на ціх землях - їхні права власності ущемлені не будуть.

Повʼязані теми:

Наступна публікація