Мер німецького міста хоче відновити відносини з "російським" Сімферополем

Мер німецького міста хоче відновити відносини з "російським" Сімферополем

Мер німецького міста Гайдельберг Еккарт Вюрцнер та консул РФ Олександр Булай / Фото: heidelberg.de

Він зустрівся з дипломатами РФ.

Мер німецького міста Гайдельберг Еккарт Вюрцнер обговорює "відновлення партнерських відносин" і тісної співпраці з окупованим містом Сімферополь разом з російськими дипломатами.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на сайт мерії. Згідно з повідомленням, 2 березня мер зустрівся з консулом Російської Федерації Олександром Булаєм та представником російської економічної ради Німеччині Сергієм Родіоновим.

Мер Гайдельберга закликав до встановлення більш тісних відносин його міста з Росією, наприклад, з обміну між студентами. Серед інших питань "давніх і тісних відносин міста з Росією" обговорювалось також і питання співпраці Гайдельберга з Сімферополем (який став містом-побратимом Гайдельберга у часи незалежної України).

Мер Гайдельберга, зокрема, підкреслив, наскільки його місто зацікавлене у підтримці контактів і дружніх зв'язків між мешканцями його міста та мешканцям міста-побратима Сімферополя.

"Важливо, щоб люди з Гайдельберга і Сімферополя спілкувалися між собою. Ми хочемо повернути співпрацю з Сімферополем у конкретних проектах в культурі", - підкреслив мер.

Раніше представник регіонального уряду Франції Крістіан Естрозі (голова ради регіону Прованс-Альпи-Лазурний берег, голова метрополії Ніцца-Лазурний берег) назвав місто Ялту частиною Росії. Він зустрівся з делегацією із окупованого Криму та підписав з так званим "керівництвом" Ялти лист про наміри щодо розвитку дружніх відносин.

Повʼязані теми:

Наступна публікація