Меркель пояснила, чому на G20 не варто чекати на рішення щодо Донбасу

Меркель пояснила, чому на G20 не варто чекати на рішення щодо Донбасу

Фото: Reuters

Канцлер підтримує "Мінські домовленності". 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час саміту Великої двадцятки у Китаї заявила про те, що рішень щодо ситуації на Донбасі не ухвалювалося через відсутність української сторони.

Політик наголосила, що не виключає зустрічі лідерів "нормандської четвірки", однак не може назвати дати.

"Стратегічно важливого тут (на саміті — Ред.) нічого не сталося. Для цього (врегулювання ситуації на Донбасі — ред.) нам потрібна Україна", — наводить "Укрінформ" цитату Меркель.

Також вона додала, що у Китаї політики не змогли зустрітися у "нормандському форматі", тому її зустрічі із іншими лідерами "не були стратегічними переговорами". Також Меркель заявила, що обмінялася думками щодо ситуації на Донбасі із президентом США Бараком Обамою і наголосила, що вони мають "однаковий підхід" до українського питання - підтримують Мінський процес.

Нагадаємо, у Китаї у місті Ханчжоу стартував саміт G20, тема якого - "Будівництво інноваційної, здоровою, взаємопов'язаної та інклюзивної світової економіки".

Напередодні у Білому домі повідомили, що не виключають неформальної зустрічі президентів США і Росії Барака Обами і Володимира Путіна на полях саміту "великої двадцятки". Під час зустрічі вони більше години говорили про ситуацію в Україні та Сирії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація