Ми готові до поетапної деокупації Донбасу – Черниш

Ми готові до поетапної деокупації Донбасу – Черниш

Фото: УНІАН

Міністр вірить, що процес повернення цих територій розпочнеться вже цього року.

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що відомство готове до поетапної деокупації Донбасу.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу", передає Укрінформ.

За його словами, Мінські угоди передбачають поетапне повернення окупованих територій Донбасу до складу України. Черниш вірить, що цей процес розпочнеться цього року, але стовідсотково він не може цього стверджувати.

"Зараз розробляється дорожня карта повернення. Ми маємо бути готовими, що коли українські органи влади будуть повертатися туди, всі мають бути готові до цього процесу", - сказав міністр.

Вадим Черниш додав, що зараз існує низка проблем з відновленням української влади на непідконтрольних територіях Донбасу.

"Ми не знаємо, що зараз відбувається на тих територіях, що з приміщеннями, які пограбували. Не знаємо, як саме знову перереєструвати людей, як з ними організувати цю роботу", - сказав він.

Нагадаємо, заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що звільнення Донбасі від бойовиків повинно розпочатися восени 2017-го року.

"Щодо повернення Донбасу, в мене є чітке враження, що ми будемо мати можливість приблизно восени, мабуть, розпочати реальний процес повернення цих територій. Скоріш за все - невійськовим способом, і я на це дуже сподіваюся", - сказав він.

Георгій Тука наголосив, що це станеться не тому, що Україна погодиться провести вибори на окупованих територіях, а через те, що Росія припинить економічно підтримувати ці території через тиск на неї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація