Мін'юст пояснив заяву про мільйонні виплати Януковичу "хворобливою уявою" Лукаш

Мін'юст пояснив заяву про мільйонні виплати Януковичу "хворобливою уявою" Лукаш

У Мін'юсті спростували слова Лукаш / Фото: УНІАН

В уряді наполягають, що реальних підстав і доказів словам не існує.

Міністерство юстиції України спростовує заяву екс-міністра юстиції Олени Лукаш про стягнення на користь Віктора Януковича 6,3 мільйона гривень. Про це йдеться у коментарі прес-службі відомства.

"Жодних рішень Європейського суду про стягнення на користь Віктора Януковича та його оточення з України хоча б однієї копійки, не кажучи вже про 6,3 мільйона гривень, не існує в природі. Так само як і рішень немайнового характеру проти України на користь вказаних осіб", - твердять у Мін'юсті.

Автори заяви радять перевірити їхнє твердження на офіційному сайті Суду справедливості ЄС, де публікуються його рішення.

"Розповсюджена представницею влади часів Януковича, причетність якої до злочинів проти учасників Революції Гідності наразі вивчається слідством, є не більше ніж втіленням бажань адвокатів біглого президента та хворобливої уяви пані Лукаш", - наголошують у прес-службі.

За словами урядовців, метою "цих фантазій" є "відбілення представників злочинного режиму Януковича та забезпечення їх реванш і повернення до владних кабінетів". Разом із тим, в міністерстві нагадали, що санкції проти колишнього керівництва України досі не зняті Європейським Союзом.

Напередодні Лукаш заявила, що Суд Європейського Союзу зобов'язав Україну виплатити 6 млн 378,4 тис. грн екс-президенту України Віктору Януковичу та двом його синам – Олександру Януковичу і покійному Віктору Януковичу-молодшому.

Повʼязані теми:

Наступна публікація