Мін'юст РФ розглядає запит Києва про екстрадицію Клиха і Карпюка

Мін'юст РФ розглядає запит Києва про екстрадицію Клиха і Карпюка

Фото: Facebook/Антон Наумлюк

Запит України про передачу засуджених для відбування покарання на батьківщині був спрямований Москві 23 червня.

Міністерство юстиції Росії розглядає запит Києва про надання необхідних документів для екстрадиції засуджених в Чечні українців Станіслава Клиха і Миколи Карпюка.

Про це пише РИА Новости.

За інформацією агентства, запит України про передачу засуджених для відбування покарання на батьківщині був спрямований Москві 23 червня.

Російська прокуратура вимагала ув'язнити Карпюка на 22,5 роки, а Клиха – на 22 роки. 19 травня суд присяжних визнав Карпюка і Клиха винними. Захист українців впевнений, що на присяжних чинився тиск. Мін'юст заявляє, що відразу після вироку почнуть процедуру екстрадиції українців.

Справа Карпюка і Клиха сфабрикована Російським слідчим комітетом і в ньому фігурує прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Адвокат Ілля Новіков опублікував нові подробиці, за його словами, - "цій брудній історії". У ній Росія офіційно заявляє, що в 94-му Яценюк носив прізвисько "бойовик Арсен", воював у Чечні проти російських військ з Олександром Музычком, відомим як Сашко Білий, а ще - колишнім керівником львівської організації УНА-УНСО Андрієм Шкілем і, власне, нині підсудними в Чечні українцями - Карпюком та Клихом.

Українці Микола Карпюк та Станіслав Клих лишаються за ґратами в Чечні

Українці Микола Карпюк та Станіслав Клих лишаються за ґратами в Чечні

Повʼязані теми:

Наступна публікація