Міністерство Кабінету міністрів стало монстром і саботує роботу уряду - Абромавичус

Міністерство Кабінету міністрів стало монстром і саботує роботу уряду - Абромавичус

Абромавичус вважає, що його звільнення збільшує ймовірність відставки уряду / Фото: УНІАН

Він наголосив на необхідності закрити його.

Міністр економічного розвитку України Айварас Абромавичус вважає, що його звільнення збільшує ймовірність відставки уряду та звертає увагу громадськості на призначення голів державних компаній.

Про це він заявив в інтерв'ю DW.

Також Абромавичус наголосив на необхідності скоротити і понизити у статусі міністерство Кабінету Міністрів.

"Я пропонував взагалі закрити міністерство Кабінету Міністрів, яке стало монстром, дублює функції усіх міністерств, саботує їхню роботу, і стало більшим за міністерство економіки", - пояснив Абромавичус.

Раніше голова уряду Арсеній Яценюк заявляв, що планується скасувати посаду міністра Кабінету міністрів.

3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра. Документів із доказами злочинних дій провладного депутата, каже міністр, вистачає.

Сам Кононенко всі обвинувачення відкидає та заявляє про готовність свідчити у Антикорупційному бюро на "детекторі брехні". Готовність давати свідчення у НАБУ висловив і Айварас Абромавичус. У Бюро повідомили про відкриття справи щодо заяв міністра, однак висвітлювати свідчення політиків журналістам не дозволили.

Учасники коаліції не можуть домовитися про переформатування Кабінету міністрів. Фракції "Самопомочі", Радикальної партії і "Батьківщини" наполягають на відставці Арсенія Яценюка, який погрожує переходом своєї політичної сили "Народний фронт" в опозицію. Глава фракції "БПП" в парламенті Юрій Луценко заявив про політичну кризу в Україні через небажання учасників коаліції йти на поступки і продовжують шантаж.

Повʼязані теми:

Наступна публікація