Абромавичус не підтримав кандидатуру Солончука на посаду гендиректора "Борисполя"

Абромавичус не підтримав кандидатуру Солончука на посаду гендиректора "Борисполя"

Айварас Абромавичус / Фото: УНІАН

Глава Мінекономрозвитку не задоволений якістю претендентів на керівників держкомпаній.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус не голосував за кандидатуру Юрія Солончука посаду генерального директора міжнародного аеропорту "Бориспіль", якого підтримала номінаційна комісія.

"Зазвичай ми не коментуємо рішення номінаційного комітету. Але можу сказати, що більшістю голосів прийнято таке рішення. Я особисто можу сказати, що голосував проти цього кандидата...", - сказав міністр.

Міністр вважає незадовільними результати конкурсів не лише в аеропорті "Бориспіль", а й на інших державних підприємствах. Зокрема на залізниці та в енергетиці.

Абрамовичус вважає, що керувати державними компаніями мають люди із незаплямованою репутацією. 

"Якщо б я прописував сам умови всіх конкурсів, яких людей я особисто шукаю – таких, які ніколи не керували держкомпаніями, це раз, ті, які не були на держслужбі до Майдану, це два, ті, які не були депутатами жодного рівня ніде й ніколи і які не працювали ніколи в правоохоронних органах", - сказав Абрамовичус.

Юрій Солончук
Як відомо Солончук уже був директором аеропорту "Бориспіль", в 2010-му він судився із летовищем через свою премію у $ 140 тис. і програв суд. За результатами його діяльності у 2008 році КРУ склало акт, де зазначаються значні махінації із майном аеропорту. За президентства Януковича Солончук працював в аеропорту Сімферополя. Російська ревізія встановила, що в період керівництва Солончука з підприємства зникло 60 млн грн.

Нагадаємо, 24 листопада в Кабінеті міністрів збиралась номінаційна комісія, яка обрала Юрія Солончука кандидатом на призначення директором аеропорту. Із протоколу засідання відомо, що участь у ній брали десять членів. П'ятеро – міністри економічного блоку і ще п'ятеро – іноземні експерти. Іноземці одностайно проголосували проти Юрія Солончука, про що повідомили ТСН. Таким чином за переможця проголосували максимум четверо членів комісії.

Кореспондент ТСН Дмитро Святненко

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація