Міністр економрозвитку пояснив, чому відмовив Пасішнику в посаді свого заступника

Міністр економрозвитку пояснив, чому відмовив Пасішнику в посаді свого заступника

Фото: УНІАН

Абромавичус уперше назвав ім'я людини, яка стала одним із приводів його відставки.

У понеділок, 8 лютого, міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус збирається передати документи з доказами зловживань певних осіб у владі в Антикорупційне бюро. Але юристи кажуть, що покарати за політичне лобіювання в Україні практично неможливо. Абромавичус раніше звинуватив близького до президента України Петра Порошенка нардепа Ігоря Кононенка в тому, що той намагався нав'язати міністрові свою "людину". Під час сьогоднішнього прямого ефіру програми ТСН.Тиждень Абромавичус уперше публічно назвав ім'я людини, яка намагалася стати його заступником, – Андрій Пасішник, виконавчий директор НАК "Нафтогаз України", наближений до парламентської групи "Воля народу."

"Політичне лобіювання, можливо, тут і прийнятне явище. Але що нам було обіцяно першопочатково, коли ми стали міністрами з іншими технократами? Скрізь, у медіа, була сильна (висвітлена) тема, що міністри самі призначають собі заступників. Виходячи з цього, ми протягом року в принципі призначали собі заступників. І в підсумку ось вилилося в таке. Але коли тобі кажуть, що Ігор Кононенко хоче мати в тебе свого заступника і ти просто дивишся в Інтернеті, яка є кількість негативних статей за останній час, то розумієш, що те, що така людина проситься на роботу, нічого спільного немає з твоїми цінностями, із твоїм баченням, які люди повинні працювати в міністерстві", – пояснив Абромавичус.

Міністр сподівається на розслідування Антикорупційного бюро в цій справі.

"Я не знаю, чи можна його посадити у в'язницю (за таке лобіювання щодо посади), але я сказав, що є достатньо (негативної інформації), – показує стос преси та роздруківок з Інтернету. – Ось тут 27 дуже серйозних журналістських розслідувань щодо Кононенка та Мартиненка, до речі. Тому вважаю, що матеріалу зібрано дуже багато, де показують, що в нас все-таки "сірі кардинали" керують державними компаніями, державними потоками у держкомпаніях. І обов'язково це потрібно розслідувати. Це буде дуже серйозний тест нашому новому Антикорупційному бюро", – наголосив Абромавичус.

Детально про найгучніший політичний скандал тижня читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Айварас Абромавичус залишається в Україні

Айварас Абромавичус залишається в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація