Міністр енергетики відхрестився від "радника" Зюкова, підозрюваного у зв'язках із "ЛНР/ДНР"

Міністр енергетики відхрестився від "радника" Зюкова, підозрюваного у зв'язках із "ЛНР/ДНР"

Фото: УНІАН

СБУ так і не зайнялася перевіркою Зюкова, незважаючи на озвучене в Раді побажання прем'єра Гройсмана.

Новий міністр енергетики Ігор Насалик заявив, що колишній заступник голови цього відомства Юрій Зюков, який перебував на посаді з квітня 2014 року до березня 2015 року та щодо якого ЗМІ поширили інформацію про зв'язки з сепаратистами Донбасу, не є і не буде ні радником, ані заступником глави Міненерговугілля.

Про це міністр повідомив в ефірі телеканалу "112".

"Пан Зюков ніколи не був на посаді [радника], і мені дивно, що засоби масової інформації озвучують в ефірі ту інформацію, яка не відповідає дійсності. Пан Зюков не є, не був і не буде ні радником, ні заступником міністра енергетики та вугільної промисловості", - сказав Насалик.

За його словами, громадська рада при Міненерговугілля дійсно запропонувала Зюкова на посаду радника міністра. Насалик сказав, що не розглядав цю кандидатуру.

"Юрій Зюков не розглядався і не розглядається на будь-яку посаду в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості", - наголосив міністр.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман усно звернувся до СБУ з проханням перевірити поширену ЗМІ інформацію про причетність Зюкова до діяльності незаконних збройних формувань в Донецькій і Луганській областях. Проте у відповідь на журналістський запит в СБУ повідомили, що для початку перевірки прем'єр повинен подати письмову заяву. Правоохоронці досі його не отримали.

За словами Насалика, він запропонував Кабінету міністрів залишити на посаді свого заступника Олександра Светелика. Кандидатами у заступники також є юрист-консультант "Нафтогазу" Єлизавета Баданова і начальник управління європейської інтеграції Міненерговугілля Михайло Бро-Айриан.

"На інших заступників я оголосив відкритий конкурс", - сказав Насалик.

У міністра палива та енергетики, за штатним розкладом, має бути чотири заступники.

Повʼязані теми:

Наступна публікація