Міністр культури розповів, як боротиметься з проросійськими артистами

Міністр культури розповів, як боротиметься з проросійськими артистами

Фото: УНІАН

Нищук зазначив, що має бути один і дуже жорсткий список.

Міністерство культури має намір створити агенцію для заборони артистів з проросійською позицією. Про це в інтерв'ю Громадському заявив міністр культури України Євген Нищук.

"Є ідея про створення агенції, яка би здійснювала концертну, театральну і гастрольну діяльність. Функція якої б ще була в тому, щоб виробити ті закони, які б унеможливлювали гастролі, приїзди і професійну діяльності тих людей, які так висловлюються", - сказав міністр культури.

При цьому міністр зазначив, що він проти складання списків.

"Я проти того, щоб складати не те, що списки – чорні чи білі. Однозначно список повинен бути і дуже жорсткий, але я би його в колір не обрамлював. Я би його обрамлював у санкції. І [про] механізм його, ми, власне, маємо домовитися з СБУ і з іншими органами. Звичайно, люди, які принижують гідність української держави, спотворюють українську історію, наших героїв, однозначно, їм не місце тут", - сказав Нищук.

З його слів, для механізму заборони російського контенту має бути проведена внутрішня ґрунтовна робота "без прес-конференцій і без винесення на люди багатьох речей".

"Сам механізм буде пропрацьовуватися. Я зустрічаюся з головою СБУ, я буду зустрічатися з усіма керівниками і директорами, телевізийниками і радійниками", - розповів Нищук.

Він зазначив, що виступає за те, щоб боронити інформаційний простір та наповнювати його своїм національним контентом.

"Так робить Франція, яка бореться від англомовного засилля, так роблять інші країни", - додав міністр.

Раніше, представники українського шоу-бізнесу: гурт Kozak System, ТЕЛЬНЮК: Сестри, "ВВ" та Антін Мухарський  заявили, що вважають необхідним заборонити присутність медіа-продукції із Росії в Україні. Діячі культури ініціювали збір підписів під відповідною петицією до президента, метою якої є запровадження ефірних санкцій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація