Міністр спорту запевнив, що не включить Онищенка до олімпійської збірної України

Міністр спорту запевнив, що не включить Онищенка до олімпійської збірної України

Міністр спорту запевнив, що не включить Онищенка до олімпійської збірної України

Фото: Остров

Нардеп має ліцензію у дисципліні конкур.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов запевнив, що нардеп Олександр Онищенко не має шансів виступити у складі української збірної на літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Депутат має олімпійську ліцензію в дисципліні конкур.

"Для мене тут не може бути жодних дискусій. Я не підпишу наказ про включення пана Онищенка до складу національної олімпійської збірної команди нашої держави. Людина, яка перебуває під слідством за підозрою у корупції, не може представляти Україну на Олімпійських іграх. В цей час Онищенко має давати пояснення слідчим НАБУ та Генпрокуратури і вчасно з'являтися на допити", - заявив Жданов.

Раніше Онищенко заявив, що перебуває у Австрії та готується до Олімпіади. Але пізніше повідомив, що про виступ на змаганнях вже не думає, а хоче отримати політичного притулку у Великій Британії.

5 липня Верховна Рада України зняла недоторканність з нардепа Олександра Онищенка – за це рішення проголосували 275 парламентарів. На цей час Онищенко вже перебував у Австрії, про це він повідомив сам через соцмережі.

Нагадаємо, 15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві. Фігуранти газової схеми завдали державі збитків на 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами. Одним з організаторів розкрадання державного газу називають Олександра Онищенка. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення

Повʼязані теми:

Наступна публікація