Міністр-утікач Захарченко звинуватив у розгоні Майдану Льовочкіна

Міністр-утікач Захарченко звинуватив у розгоні Майдану Льовочкіна

Захарченко звинувачує екс-главу адміністрації президента в розгоні студентів на Майдані / Фото: Віталій Захарченко / Facebook

За його словами, "третя сила" спровокувала кривавий конфлікт.

Колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко звинувачує екс-главу адміністрації президента Сергія Льовочкіна в розгоні студентів на Майдані 30 листопада 2013 року. Зараз Захарченко переховується в Росії і є підозрюваним у низці справ проти Майдану.

"В ніч з 29 на 30 листопада, коли студенти почали розходитися, їх залишалося на Майдані близько 500 осіб, ця "третя сила" спровокувала кривавий конфлікт", - розповів він у інтерв'ю РИА Новости.

"Колишній керівник адміністрації президента Сергій Льовочкін організував установку на Майдані Незалежності новорічної ялинки ... І це за місяць до Нового року, коли ніякої необхідності в цьому не було", - сказав Захарченко.

Екс-міністр зазначив, що Льовочкін "через голову міської адміністрації Попова віддав розпорядження встановити ялинку".

"Попов звернувся до начальника міської міліції Валерія Коряка з проханням розігнати студентів, щоб звільнити місце для ялинки. Я заборонив Коряку робити це. Льовочкін телефонував мені, я відмовляв і йому", - розповів екс-міністр-втікач.

"І ось пізно вночі, коли я вперше за 10 днів поїхав додому відіспатися і привести себе до ладу, не погоджуючи зі мною своїх дій, начальник міського відділу внутрішніх справ Коряк під натиском з боку Попова і насамперед Льовочкіна зробив спробу силового розгону студентів", - запевняє Захарченко.

При цьому він заявив, що "в основному там (на Майдані - ред.) були вже не студенти, а радикали, націоналісти, які з'їхалися до Києва для участі не в мирних демонстраціях, а в тому, чому їх навчили в таборах - у державному перевороті" .

"Коряк спробував їх розігнати, і тоді мирний мітинг перетворився на криваве побоїще. Продовженням його став табір на Майдані, де вже в основному перебували навчені радикали", - заявив Захарченко.

Нагадаємо, раніше в Генпрокуратурі заявили, що безпосереднє рішення про розгін Майдану ухвалив Янукович і дав відповідне доручення Захарченку та Клюєву.

Влада свідомо саботує розслідування злочинів на Євромайдані – Сотник

Влада свідомо саботує розслідування злочинів на Євромайдані – Сотник

Повʼязані теми:

Наступна публікація