Міряли у президенти і опустили до міністра. Савченко відкинула наміри очолити Міноборони

Міряли у президенти і опустили до міністра. Савченко відкинула наміри очолити Міноборони

Фото: Reuters

Нардеп заявила, що не хоче високих посад, але готова виконати волю народу.

Українська нардеп Надія Савченко заявила про те, що не хоче ставати ані президентом, ані міністром оборони.

Про це вона сказала в інтерв'ю видання "Новая газета".

За словами парламентарки, їй не пропонували роботу в уряді та наразі вона працює як народний обранець. На запитання про можливість очолити Міноборони Савченко відреагувала дуже емоційно.

"Як мене дістала  ця маячня собача! Я сказала, що якщо треба буде, то я готова. Але це не означає, що хочу. Я говорила, що у нас багато капітанів знають краще за генералів, як має працювати Міністерство оборони. А чим далі (за званням – Ред)  - тим менше совісті. Я не боюся роботи, але це не означає, що я вже біжу займати посади. То мене в президенти міряли, а зараз опустили до міністра оборони! Що ж так слабо?" - заявила представниця "Батьківщини".

Савченко додала, що не має бажання займати високі посади, однак вона може це зробити і готова виконувати волю народу.

"Ви зрозумійте, не хочу я ні в міністри, ні в президенти. Бажання немає, але я можу. І якщо скаже народ, то я, як солдат, який повинен виконати наказ, піду, і сили у мене є", - додала вона.

Нардеп наголосила, що її єдине бажання – "щоб в Україні стало краще".

Як повідомлялося раніше, після звільнення із російського полону нардеп Надія Савченко заявила, що готова стати президентом, якщо цього хочуть українці.

"Українці, якщо вам треба, щоб я була президентом, то я буду президентом", - заявила парламентар під час своєї прес-конференції 27 травня. 

Українську льотчицю Надію Савченко після 708 днів полону повернули на Батьківщину.

Президентський борт приземлився в аеропорту "Бориспіль" 25 травня вдень. Колишню бранку РФ, яка вийшла з літака босоніж, зустрічав натовп журналістів та політики.

Зокрема, з величезним букетом, від якого Савченко відмовилася, прибула Юлія Тимошенко.

До слова, родичам льотчиці – її сестрі та матері – ніхто не повідомив точного часу прибуття Надії. Вони були вимушені їхати до літовища своїм ходом.

Після зустрічі із журналістами та гнівної промови на адресу нетактовних працівників пера, Савченко поїхала до Адміністрації Президента.

Там льотчиця подякувала військовим та українцям за те, що повернулася. Крім того, жінка вибачилася перед побратимами за те, що досі жива.

Президент України, своєю чергою, за незламність волі та жертовність вручив Савченко орден "Золота Зірка".

Повʼязані теми:

Наступна публікація