Місцеві вибори на Донбасі мають відбутися згідно з українським законодавством - Порошенко

Місцеві вибори на Донбасі мають відбутися згідно з українським законодавством - Порошенко

Фото: Сайт президента України

Лише коли будуть виконані умови безпекового характеру на Донбасі Порошенко звернеться до Верховної Ради щодо голосування за зміни до Конституції в частині децентралізації.

Місцеві вибори на Донбасі мають відбутися не під дулами бойовиків, а згідно з українським законодавством і у чіткій відповідності до критеріїв та стандартів ОБСЄ.

Про це президент України Петро Порошенко повідомив сьогодні під час урочистого засідання у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції України, передає УНІАН.

"Наголошую, місцеві вибори – не під дулами бойовиків, а згідно українського закону і у відповідності до критеріїв і стандартів ОБСЄ, - мають визначити тих, хто в інтересах громад розпоряджатиметься новими можливостями, які надає децентралізація. І це, до речі, стосується всіх, а не лише окремих районів Донбасу".

Однак лише тоді, коли будуть виконані умови безпекового характеру на Донбасі, за словами президента, він звернеться до Верховної Ради щодо голосування за зміни до Конституції в частині децентралізації.

"Лише за дотримання таких умов я буду готовий звернутися до Верховної Ради із закликом проголосувати за ці зміни в другому читанні. І хотів би заспокоїти – станеться це не сьогодні, не завтра, і не 4 липня, як тут розповсюджують всяку брехню, а тоді, коли будуть виконані чіткі попередні безпекові умови!"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація