Місія Європарламенту вибрала законопроект, який має вирішити долю Тимошенко

Місія Європарламенту вибрала законопроект, який має вирішити долю Тимошенко

Вибрали законопроект, який має відправити Тимошенко на лікування / Фото: fantasymundo.com

Основою для компромісу має стати проект Анжеліки Лабунської про лікування засуджених за кордоном.

Представники Європарламенту Пет Кокс та Олександр Кваснєвський вибрали документ, який має вирішити майбутнє лікування Юлії Тимошенко. В основу для компромісного рішення між Україною та ЄС має лягти законопроект позафракційної Анжеліки Лабунської.

"У моєму проекті є ряд недоліків, але я думаю, що їх можна усунути до другого читання. Якщо у Верховній Раді буде бажання знайти компроміс з цього питання, думаю, мій документ може бути прийнятий за основу", - розповіла сама Лабунська, пише КоммерсантЪ.

Самі ж "місіонери" з ЄС переконані, що це найкращий проект, який дозволить досягнути компромісу.

"Законопроект пані Лабунської це краща основа, на якій потрібно створювати і шукати консенсус між проурядовими та опозиційними партіями", - впевнені Кокс та Кваснєвський.

Проект Анжеліки Лабунської дозволяє виїзд на лікування за кордон тих засуджених, які перебували в стаціонарі як мінімум 365 днів, проте лікування не привело до їхнього одужання. Дозвіл на виїзд в кожному конкретному випадку надає суд на підставі подання пенітенціарної служби.

"Приймаючи рішення про лікування за кордоном особи, засудженої до позбавлення волі, суд зобов'язаний одночасно прийняти рішення про звільнення цієї особи від покарання через хворобу", - йдеться в законопроекті. Про те, що з засудженого також має бути знята судимість, в документі не говориться.

Нагадаємо, що Янукович попросив регіоналів проголосувати за закон про лікування Тимошенко за кордоном. Президент заявив, що готовий підписати закон. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація