Міська рада Канева проголосила свій райцентр "столицею України"

Міська рада Канева проголосила свій райцентр "столицею України"

У Каневі готові поступитися Кличку кріслом мера, а будинок культури віддати під Верховну Раду / Фото: Архів

Депутати жартома відреагували на ідею "Опозиційного блоку" про перенесення столиці з Києва до Канева.

В "Опозиційному блоці" написали новий проект конституції держави, в якому адміністративний її центр пропонується пенерести до Канева на Черкащині. Туди, в разі схвалення документу, повинні перебратися Верховна Рада, Кабмін, а також інші офіційні установи, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ідея в інших нардепів викликала лише усмішку. А от у Каневі місцеві жителі поставилися до ініціативи філософськи. "Хай буде собі столиця", - кажуть вони.

Мер міста жартує про те, що Віталій Кличко значно більший за нього розмірами та ще й гарно боксувати вміє. Тому сперечатися з ним за крісло градоначальника безглуздо – доведеться, мовляв, поступатися без бою.

Щоправда, в мерії чиновникам буде затісно. Якщо міська адміністрація ще якось у будівлі розміститься, то уряд – уже ні. "Засідання Кабінету міністрів будуть прямо на вулиці. Природа яка! А взимку будуть одягнені засідати", - сміється мер Канева.

А от депутатів Ради він готовий прийняти з особливою радістю. Каже, для них є чудове приміщення – Шевченківський будинок культури посеред міста. Його почали зводити у 1980-ті, ще за радянських часів. Добудувати обіцяв кожний новий український президент. У разі переселення парламенту – побудову точно завершать.

Місцеві жителі не проти, щоб депутати працювали в них по сусідству. "Хай сидять. Може, дороги зроблять", - кажуть вони.

Бо наразі тут одна єдина рівна дорога – 11 кілометрів ідеального асфальту до "аеровокзалу". Вертолітний майданчик відкрили до Євро-2012, яке ні в Каневі, ні на Черкащині не проходило. Нині цей об'єкт зачинений. Ворота будівлі за 130 мільйонів гривень місцева охорона використовує як сушарку для одягу.

Депутати міської ради вже винесли жартома питання про столичний статус на сесію. Голосували руками, бо електронної системи немає. Зі сміхом і оплесками рішення підтримали.

Як уже повідомлялося, "Опозиційний блок" запропонував перенести столицю України до Канева, "де розташовані святі шевченківські місця". Депутат Борис Колесніков пояснив це тим, що "кожен політик, приїжджаючи туди, зрозумів, що він перебуває біля витоків сучасної історії нашої країни".

Кореспондент ТСН Олександра Мітіна

В "опозиційному блоці" пропонують перенести столицю України до Канева

В "опозиційному блоці" пропонують перенести столицю України до Канева

Повʼязані теми:

Наступна публікація