Міськрада Львова ухвалила звернення щодо відставки Шокіна

Міськрада Львова ухвалила звернення щодо відставки Шокіна

Шокіна закликають звільнити / Фото: Reuters

Нардепи також закликали звільнити Корбана. 

Сьогодні, 30 грудня, під час сесії міської ради Львова місцеві депутати ухвалили звернення до Верховної Ради щодо відставки генерального прокурора України Віктора Шокіна та припинення політичних репресій та звільнення політичних в'язнів.

Звернення до парламенту було ініційоване партією УКРОП. За нього проголосували більшість львівських депутатів, а дехто підписався під текстом особисто.

У тексті документу йдеться, що політичні репресії та переслідування за патріотичні переконання та набули загрозливих масштабів.

"Це стосується політиків і громадських активістів партій "Українське об'єднання патріотів – УКРОП", "Свобода", "Радикальна партія", "Самопоміч", "Правий сектор", волонтерів і добровольців, які ризикували своїм життям заради майбутнього України. Ми, депутати Львівської міської ради, також приєднуємось до ініціативи наших колег у Верховній Раді України – "Самопомочі", "Радикальної партії Олега Ляшка", "Народного контролю", – звільнити Віктора Шокіна з посади Генерального прокурора України", – йдеться у тексті звернення, яке на засіданні зачитав керівник фракції УКРОП у Львівській міськраді Ігор Телішевський.

Нардепи підтримали звернення / Фото: Львівська міська рада

Також у зверненні є заклик до президента України Петра Порошенка звільнити лідера політради партії УКРОП Геннадія Корбана.

Як повідомлялося раніше, підписи за відставку очільника ГПУ раніше збирав нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв, однак теку із підписами вкрали. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація