Міжнародний фонд "Відродження" підтримав Супрун та її реформи

Міжнародний фонд "Відродження" підтримав Супрун та її реформи

Фото: УНІАН

Фонд хоче аби Порошенко та Гройсман "прийняли до відома", що він підтримує нове керівництво МОЗ.

Міжнародний фонд "Відродження" висловив підтримку в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун і її реформ.

Про це йдеться у відкритому листі фонду до президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, передає Інтерфакс

"... Міжнародний фонд "Відродження", який в останні роки інвестував понад $ 500 тис. у сприяння реформі громадського здоров'я, висловлює повну підтримку ініціативам Уляни-Надії Супрун і її команді, спрямованим на подолання корупції в системі охорони здоров'я, формування нових принципів, фінансування галузі, підвищення якості та змісту професійної освіти медиків ", - йдеться листі.

У фонді підкреслюють, що ефективність, прозорість і відкритість чинного керівництва МОЗ уможливлює просування необхідних реформ, до підтримки яких залучений фонд.

Фонд називає останні заяви про бездіяльність МОЗ "ознакою опору старої системи і окремих її представників".

Нагадаємо, скандал у медичній галузі продовжує набирати обертів. Команді керівників Міністерства охорони здоров'я довелося тримати відповідь перед міністрами уряду та народними депутатами.

До скарг директора Інституту серця Бориса Тодурова додалися інші свідчення. Головний лікар Херсонського обласного кардіологічного диспансеру Олег Мазуряк розповів, що за рік міністерство не забезпечило поставок жодного кардіостимулятора – їх придбали за гроші обласного бюджету і ці запаси вже вичерпуються. "Ми ставимо на тиждень 7-9 кардіостимуляторів. А коли їх нема, то їх нема – от і все. І робіть висновки, що це мінімум 5-6 з цих 7-9 чоловік ідуть до Господа Бога", - каже він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація