Мобілізованих українців відправлять в зону АТО лише після підготовки

Мобілізованих українців відправлять в зону АТО лише після підготовки

Мобілізованих направлять в зону АТО після підготовки / Фото: УНІАН

Зараз на фронті необхідні військові механіки і ремонтники.

Мобілізовані військовослужбовці будуть направлені в зону АТО тільки після проходження навчань та бойового злагодження.

Про це на брифінгу у четвер, 24 липня, повідомив начальник відділу впровадження служби в резерві Мобілізаційного управління Міноборони полковник Михайло Щербина.

"Обов'язково буде проведена підготовка. Усі військовозобов'язані, які призиваються під час мобілізації, прибувають у військові частини, де проходять бойове злагодження у складі штатних підрозділів, тобто, разом із військовослужбовцями. Це проходить у кілька етапів: підготовка у складі відділення-взвод, рота-батальйон і в складі частин. Як правило, така підготовка триває від 15 до 30 діб. Тільки після цього вони направляються для виконання завдань", - розповів Щербина.

Крім того, полковник зазначив, що на відміну від першої та другої хвиль мобілізації, коли армії потрібні були фахівці, необхідні на полі бою (десантники, стрільці, гранатометники), під час третьої черги мобілізації найбільш затребувані фахівці у галузі забезпечення фронту, пише ЛІГАБізнесІнформ.

"У третю чергу мобілізації... значна увага приділяється частині забезпечення фронту, тобто, питання логістики фронту. Тому будуть призиватися і ті фахівці, які необхідні у цих частинах - це механіки, ремонтники тощо", - сказав Щербина.

При цьому, він не розповів, якою буде загальна кількість мобілізованих, пославшись на те, що це інформація з обмеженим доступом. Щербина уточнив, що цифри, які поширюються в інтернеті, найчастіше не відповідають дійсності.

Нагадаємо, що 23 липня Порошенко підписав закон про мобілізацію в армію. Часткова мобілізація почнеться протягом 45 днів на території всіх регіонів України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація