Москаль про блокування кордону: Проблему слід вирішувати на рівні центральних органів влади

Москаль про блокування кордону: Проблему слід вирішувати на рівні центральних органів влади

Фото: УНІАН

Очільник Закарпатської ОДА закликав очільників ДФС та Нацполіції вирішити проблему "пересічки".

Очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль відреагував на перекриття доріг біля кордону українськими активістами через норму закону, яка дозволяє ввозити в Україну авто з іноземною реєстрацією лише з метою транзиту.

Свій коментар він написав на власному офіційному сайті.

"Ми неодноразово звертали увагу ДФС та Верховної ради України на проблему "пересічки" (користування громадянами України автомобілями з іноземною реєстрацією. Норма в Митному кодексі, яка дозволяє нашим громадянам ввозити на територію України автомобілі з іноземною реєстрацією тільки з метою транзиту, – це повний маразм", - заявив він.

За словами Москаля, багато людей повертаються додому, а не їдуть через Україну транзиту.

"Ми направили листи голові ДФС пану Насірову та голові Національної поліції пані Деканоідзе з проханням приїхати на Закарпаття особисто або прислати своїх заступників і пояснити "пересічникам", що вони громадяни України, а не транзитники у власній країні. Проблему "пересічки", яка актуальна не тільки для Закарпаття, необхідно вирішувати на рівні центральних органів влади, а не відсторонюватися від неї. І те, що Насіров і Деканоідзе ніяк не відреагували на наші листи, вказує або на неволодіння ними ситуацією, або на звичайне боягузтво", - додав голова Закарпатської ОДА.

Зазначимо, згідно з українським законодавством, ввезене авто з-за кордону може перебувати на території України не більше п'яти або не більше десяти діб, якщо транспортний засіб залишить країну через інший пункт пропуску.

Нагадаємо, сьогодні, 12 листопада, зранку активісти перекрили дороги біля пунктів пропуску "Ужгород" на кордоні зі Словаччиною та "Солотвино" - з Румунією, вимагаючи збільшити термін транзиту на ввезені до Україні авто.

Після цього, близько 16-ї години, було перекрито також дорогу біля пункту пропуску "Рава-Руська" на кордоні з Польщею.

Повʼязані теми:

Наступна публікація